اهداف جامعه ایرانی چیست؟ « ما چگونه فکر می کنیم» و آنچه که در ایران مهم انگاشته می شود.
۱۳۸۶ تیر ۸, جمعه
آیت آلله جنتی امام جمعه موقت تهران: خدا در سوم تير نخواست در روي پاشنه غلط بچرخد
برچسبها: علما, iran ارسال شده توسط Ali Alamuti علی الموتی در جمعه, تیر ۰۸, ۱۳۸۶
پايان پسلرزه سهميهبندي بنزين در شبكه پيام كوتاه تلفن همراه
هفتم تير ۱۳۸۶
علت اختلال چندين ساعته در شبكه پيام كوتاه تلفن همراه تهران مشخص شد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، از بعدازظهر روز گذشته، سيستم ارسال و دريافت پيام كوتاه تلفن همراه دستكم در تهران مختل شد و مشتركان تلفن همراه را دچار مشكل كرد.
عدهاي با توجه به ايجاد اختلالات عمومي در شبكه تلفن همراه برخي مناطق تهران در آشوبهاي سال 82 براي كنترل برخي ناآراميها، گمان ميكردند اين اقدام براي جلوگيري از تكرار ناآراميهاي نظير سهشنبه شب در اعتراض به سهميهبندي است؛ اما گويا منشأ اين اختلال، جلوگيري از انتشار گسترده يك پيام كوتاه توهينآميز به مردم و رئيسجمهور بوده است.
در اين پيام کوتاه كه گفته ميشود با استفاده از كامپيوتر چندين ميليون بار براي شمارههاي تلفن همراه ارسال شده، آمده بود: «احمدينژاد گفت: كساني كه با كمبود بنزين مواجه ميشوند، براي حملونقل از ... استفاده كنند» اما با آگاهي مسئولان، شبكه به مدت چندين ساعت قطع شده است.
گفتني است، اين اختلال كه حتي در خطوط «ايرانسل» و «تاليا» هم ديده ميشد، صبح امروز برطرف ش
برچسبها: baztab ارسال شده توسط Ali Alamuti علی الموتی در جمعه, تیر ۰۸, ۱۳۸۶
جشنواره بین المللی مد در تهران
برگزاری این جشنواره با موج تازه برخورد با آنچه در ایران 'بدحجابی' خوانده می شود همزمان شده است.
در ماه های اخیر ماموران پلیس با حضور گسترده در خیابان ها و اماکن عمومی شهرهای بزرگ ایران، نظارت سختگیرانه ای را بر نوع پوشش زنان به اجرا گذاشته اند و با کسانی که آرایش غلیظ و یا پوششی متفاوت با استانداردهای جمهوری اسلامی دارند برخورد می کنند.
محمد آزاد، رئیس شورای اصناف ایران، اخیرا در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: چون نیروی انتظامی در حال برخورد با لباسهای نا مناسب است، قرار است اصناف، لباسهای جایگزین مناسب را به مردم ارایه کنند.
آقای آزاد همچنین وعده داد برای واحدهایی که لباسهای به گفته وی "مناسب" را عرضه کنند، امتیازاتی از قبیل معافیت های مالیاتی در نظر گرفته می شود.
فرحناز قند فروش، دبیر جشنواره "زنان سرزمین من" در یک مصاحبه مطبوعاتی درباره این جشنواره گفت: امسال طراحان لباس از بیش از 10 کشور، از جمله ترکیه، لبنان، سوریه، عربستان سعودی، افغانستان، پاکستان، کشمیر و مراکش در این جشنواره حضور خواهند داشت.
استاندار تهران سال گذشته اعلام کرده بود پس از اضافه شدن کشورهای مسلمان به این جشنواره، در سال های بعد کشورهای دیگر نیز به این مجموعه خواهند پیوست.
به گفته خانم قند فروش، پوشاکی که در این جشنواره در معرض دید مردم قرار می گیرد، قبل از نمایش داوری می شود. وی به دلایل داوری کردن لباس ها، پیش از برگزاری جشنواره اشاره ای نکرد و همچنین نگفت که آیا داوری صرفا به بخش خارجی اختصاص دارد یا در بخش داخلی هم اعمال می شود.
'پوشش مردم در حال تغییر است'
مریم محمد صادقی، کارشناس جامعه شناسی و پژوهشگر مسایل زنان در ایران معتقد است در پی اجرای طرح "مبارزه با بدحجابی" وضعیت پوشش زنان و دختران ایرانی به گونه ای کاملا محسوس تغییر کرده است.
خانم محمد صادقی می گوید خانمها غالبا تلاش می کنند طوری لباس بپوشند که توجه ماموران نیروی انتظامی را جلب نکرده و اخطار نگیرند.
نگرانی از برخورد پلیس، بر کار فروشندگان لباس نیز تاثیر گذاشته است.
علی یاراحمدی، یک بوتیک دار در تهران می گوید در انتخاب اجناس بیشتر از سابق وسواس به خرج می دهد و تلاش می کند لباسهایی را در معرض فروش بگذارد که از نظر نیروی انتظامی "مشکل دار" نباشند تا مردم راحت تر آنها را بخرند.
آقای یار احمدی می گوید، البته بعضی لباسهای خارجی کماکان مثل قبل مشتریان ویژه خود را دارند اما فکر می کنم اینجور آدمها کم اند و اکثریت با کسانی است که می خواهند بتوانند به راحتی در خیابانها تردد کنند بدون اینکه کسی مزاحم آنها بشود.
ارسال شده توسط Ali Alamuti علی الموتی در جمعه, تیر ۰۸, ۱۳۸۶
طرح مختل کردن صادرات بنزین به ایران
نعیم سبحانی دفتر بی بی سی، واشنگتن |
کنگره آمریکا همچنین می کوشد دولت بوش را وادار به اجرای قانون تحریم های ایران و لیبی کند |
هدف طرح که شرکت های تامین کننده بنزین برای ایران را نشانه می گیرد، فشار بر آن کشور برای تعلیق بخش های حساس برنامه اتمی اش عنوان شده است.
مارک کِرک از حزب جمهوریخواه و رابرت اندروز از حزب دموکرات که دو سال قبل یک گروه کاری در امور ایران در کنگره تشکیل دادند، تنظیم کنندگان طرح هستند. هدف آن گروه افزایش آگاهی نمایندگان در مورد برنامه اتمی ایران و کشف راه هایی برای پرهیز از مناقشه با آن کشور بود.
آنها سرپیچی ایران از دو قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره برنامه هسته ای ایران و نیز حمایت ایران از گروهایی مانند حزب الله لبنان که آمریکا آنها را تروریست می داند را دلیل تلاش خود برای محدود کردن فروش بنزین به ایران اعلام کرده اند.
بر اساس این طرح، هر شرکت خارجی که مستقیما به ایران بنزین بفروشد یا به هر نحوی در فروش بنزین به ایران دخالت داشته باشد حق صدور بنزین به آمریکا را نخواهد داشت.
این امر می تواند برای خیلی از شرکت های خارجی ناخوشایند باشد چرا که آمریکا بزرگ ترین مصرف کننده فرآروده های نفتی در جهان است.
اجرا از شش ماه دیگر
نمایندگان دموکرات و جمهوریخواهی که تحریم صادرات بنزین به ایران را مطرح کرده اند می خواهند مجازات های در نظر گرفته شده از ابتدای سال میلادی آتی یعنی حدود 6 ماه دیگر به اجرا گذاشته شود.
مارک کرک، نماینده مردم ایلینوی در کنگره، می گوید هدف طرح وی افزایش فشارها بر ایران برای تغییر سیاست اتمی اش و نیز توقف حمایت از گروه های به گفته وی تروریستی در خاورمیانه است.
ایران تاسیسات و ظرفیت کافی برای پالایش کلیه بنزین مصرفی خود را ندارد |
آقای کرک در پاسخ به سوال بی بی سی فارسی که آیا نا آرامی های اخیر در ایران به دلیل سهمیه بندی بنزین انگیزه ای برای طرح او بوده است می گوید:
"ما مدت هاست که بر روی این قضیه کار کرده ایم. مردم ایران شاید از این تعجب کنند اما ما در 5 سال گذشته شاهد این بوده ایم که ایران با کسری بنزین روبرو بوده است و حالا به خاطر سومدیریت شدید دولت ایران، بنزین در این کشور جیره بندی شده است."
مقام های دولت ایران دلیل سهمیه بندی بنزین را یک نیاز اقتصادی و حرکتی حساب شده و سنجیده عنوان می کنند.
'آسیب پذیری'
در آمریکا بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ایران در مقابل تحریم بنزین به شدت آسیب پذیر است چرا که در حدود 40 درصد بنزین مورد نیاز خود را از خارج وارد می کند.
بخش اعظم بنزین وارداتی ایران از کشورهای خلیج فارس و هند با وساطت شرکت هلندی "وایتول" می آید. بخش اعظم تانکرهای حمل بنزین به ایران نیز تحت بیمه شرکت بریتانیایی "لویدز لندن" هستند.
آقای کرک در پاسخ به این سوال ما که اگر هدف افزایش فشارها بر دولت ایران است چرا زمان به اجرا در آمدن آن حدود 6 ماه دیگر است گفت:
"برای اینکه این بهترین راه تعیین جدول زمانی است و دیپلمات ها قادر خواهند بود مناقشه هسته ای با ایران را حل و فصل کنند. به نظر من طی شش ماه آینده ما باید به ایران در مورد تحریم واردات بنزین هشدار جدی بدهیم. ما خواهان جنگ با ایران نیستیم اما مجبور به فروش بنزین به این کشور هم نیستیم."
مارک کرک و رابرت اندروز پیشتر در سال جاری قطعنامه ای را معرفی کردند که خواستار تحریم های تازه سازمان ملل علیه ایران از جمله محدودیت در صدور بنزین به آن کشور می شد.
آن قطعنامه به اتفاق آرا در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان تصویب شد اما هرگز در صحن این مجلس به رای گذاشته نشد.
تلاش برای افزایش فشار
طرح تازه جدیدترین اقدام نمایندگان کنگره آمریکا برای افزایش فشار بر دولتی است که برای بیش از 27 سال در صحنه دیپلماتیک با آن در نبرد بوده اند.
نمایندگان مجلس آمریکا می گویند نا آرامی سه شنبه شب آسیب پذیری دولت ایران در مورد مساله بنزین را به نمایش گذاشت |
مجلس نمايندگان تنها دو روز پیشتر طرحی را پیش کشیده بود که در صورت تصويب، فشار بر شرکت های غيرآمريکايی برای خروج از بخش انرژی ايران را تشديد می کند.
آن طرح با بستن منفذهای قانونی در برنامه تحريم شرکت های سرمايه گذار در صنعت نفت و گاز ايران که بیش از 10 سال قبل تصویب شده بود، کاخ سفيد را موظف به تنبیه شرکت های اروپايی و ژاپنی طرف معامله با جمهوری اسلامی می کند.
قانون تحريم های ايران و ليبی مصوب سال ۱۹۹۶ دولت آمريکا را ملزم به تحريم شرکت های غيرآمريکايی با سرمايه گذاری بيش از بيست ميليون دلار در صنعت نفت ايران می کند.
هر کدام از اين دو طرح برای تبديل به قانون بايد پس از تصويب در دو مجلس نمايندگان و سنای کنگره آمريکا به تاييد رئيس جمهور اين کشور برسد.
دولت جورج بوش نیز در ماه های اخیر با متهم کردن بانک های صادرات و سپه ایران به همکاری با برنامه اتمی این کشور و انتقال پول به گروه های "تروریستی"، آنها را تحریم کرده است.
ایران برخلاف ادعای آمریکا می گوید برنامه اتمی اش صلح آمیز است و حاضر نیست به درخواست های شورای امنیت سازمان ملل که از آن کشور خواسته غنی سازی اورانیوم را معلق سازد تن دهد.
اورانیوم غنی شده بسته به غلظت آن می تواند به عنوان سوخت نیروگاه های اتمی یا در ساخت سلاح های هسته ای کاربرد داشته باشد.
ارسال شده توسط Ali Alamuti علی الموتی در جمعه, تیر ۰۸, ۱۳۸۶