اهداف جامعه ایرانی چیست؟ « ما چگونه فکر می کنیم» و آنچه که در ایران مهم انگاشته می شود.

۱۳۸۶ تیر ۸, جمعه

Saddam Hossein's WMD





آیت آلله جنتی امام جمعه موقت تهران: خدا در سوم تير نخواست در روي پاشنه‌ غلط بچرخد

كامل/آيت‌الله جنتي:
سهميه‌بندي بنزين به هر حال بايد انجام مي‌شد
مسوولان قضايي به تلفن‌ها و توصيه‌ها گوش ندهند
خدا در سوم تير نخواست در روي پاشنه‌ غلط بچرخد

سرويس: سياسي
1386/04/08
06-29-2007
13:50:37
8604-04589: کد خبر

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

دبير شوراي نگهبان با اشاره به بحث سهميه‌بندي بنزين گفت: اين كاري بود كه بالاخره بايد صورت مي‌گرفت و به نفع همه‌ي مردم، نظام و مملكت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيت‌الله جنتي در خطبه‌هاي نماز جمعه‌ي اين هفته‌ي تهران خاطرنشان كرد: مسأله‌ي سهميه‌بندي بنزين كاري بود كه سال‌ها مجلس و دولت به فكر آن بود و اقدام بسيار پسنديده‌اي هم است؛ زيرا درست نيست هرچه نفت داريم، بفروشيم، بنزين بخريم و آن را بسوزانيم و تنها هواي مملكت را فاسد كنيم.

وي با اشاره به اين‌كه شيوه‌ي كار و اجراي اين مسأله وضعيت خاص خود را دارد، اضافه كرد: البته ممكن است ابتداي كار چون تجربه‌ي اول است، تنش‌هايي به وجود بيايد؛ اما به تدريج عوارض اين مسأله هم از بين مي‌رود.

جنتي تأكيد كرد: درست نيست سرمايه‌هاي عظيم نفتي كه براي ساختن آينده‌ي كشور است، بهاي بنزين شده و دود شود و به هوا رود.

خطيب نماز جمعه‌ي اين هفته‌ي تهران در ادامه‌ي سخنانش اتفاق سوم تير را از مسائل تاريخي انقلاب دانست و افزود: رخداد اين روز بسيار عجيب و غريب بود. در زماني كه عده‌اي باور داشتند انقلاب 57 از بين رفته و ديگر فايده‌اي ندارد و غربي‌ها و بلندگوهاي آن‌ها در داخل اين مسأله را القاء مي‌كردند و در مقطعي كه خود به خود گرايش به غرب در حال افزايش بود و عدم تقيد به برخي ارزش‌ها و سهل‌انگاري راجع به برخي ارزش‌ها مشاهده مي‌شد، بر خلاف انتظار همه مردم به صحنه آمدند.

جنتي اضافه كرد: در آن مقطع كه برخي القا مي‌كردند ديگر به انقلاب 57 فكر نكنيد و اين در صورتي است كه تا انقلاب زنده است 57 بايد زنده باشد و در آن زماني كه بعضا مطرح مي‌شد مردم ديگر در اين وادي‌ها نيستند، خدا نخواست كه در روي يك پاشنه‌ي غلط بچرخد و يك مرتبه بر خلاف انتظار همه، همين مردم كه برخي خيال مي‌كردند از انقلاب بريده‌اند، مثل بچه‌هاي مدرسه كه همكلاسي خود را پيدا مي‌كنند و مي‌گويند تو شهردار مدرسه شو، يك نفر هم‌قد و هم‌سطح خود را پيدا كردند و براي انتخاب او نذر و نياز كردند و اشك ريختند و به خدا توسل كردند.

وي افزود: چند روز پيش يكي از دوستان مي‌گفت در زمان انتخابات در تاكسي از راننده پرسيدم به چه كسي رأي مي‌دهي؟ او گفت: نمي‌دانم اما مادرم كه چند سال پيش فوت كرده ديشب به خوابم آمده و گفت به احمدي‌نژاد رأي بده، كه از اين نمونه‌ها بسيار است.

دبير شوراي نگهبان در ادامه‌ي سخنانش افزود: خدا به دل‌هاي پاك جوان‌هاي بسيجي، حزب‌اللهي و خط امامي كمك كرد و در شرايطي كه نه حزبي حامي اين دولت بود و نه پولداري از آن حمايت مي‌كرد و هيچ‌يك از جريان‌هاي سياسي تعيين‌كننده نبودند و دخالتي نداشتند، متن مردم احمدي‌نژاد را انتخاب كردند.

جنتي با بيان اين‌كه مصداق بارز مردم‌سالاري را بايد در اين واقعه ديد گفت: سوم تير خود مردم بدون دخالت‌هاي سياسي و خط و خطوط سياسي به صحنه آمدند و انتخاب كردند.

به گزارش ايسنا دبير شوراي نگهبان با اشاره به برخي تعبيرات مقام معظم رهبري از دكتر احمدي‌نژاد، خاطرنشان كرد: احمدي‌نژاد شخصيتي انقلابي، دانشمند، مدير، شايسته، كارآزموده، اهل كار و ابتكار، متعهد به خدمت‌گزاري، متعهد به رفع محروميت‌ها، مبارز با فساد، داراي مشي مردمي، ساده‌زيست، شجاع و خستگي‌ناپذير است.

وي افزود: حالا اين دولت مي‌خواهد كار كند، بايد كمكش كرد. الحمدالله به گفته‌ي مقام معظم رهبري، قواي سه‌گانه امروز با هم هماهنگ هستند؛ لذا بايد هرچه مي‌توانند به هم كمك و از اين فرصت حداكثر استفاده را بكنند.

خطيب نماز جمعه‌ي اين هفته‌ي تهران با اشاره به اين‌كه امروز از آسمان و زمين اسلام و انقلاب را بمباران مي‌كنند، افزود: امروز بالاترين سرمايه‌گذاري‌ها را براي ايجاد تفرقه بين شيعه و سني شاهديم؛ اما اگر با خدا باشيم قطعا خدا دشمنان را دفع خواهد كرد؛ اما اگر چنين نباشد، بايد منتظر آسيب و آشوب باشيم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دبير شوراي نگهبان در ادامه‌ با اشاره به اهداي نشان شواليه از سوي ملكه‌ي انگليس به سلمان رشدي، خاطرنشان كرد: اين مردك ضداسلام چند سال بود كه مرده بود؛ اما امروز شاهديم كه بالاترين نشان انگليس به او اهدا مي‌شود كه بايد به انگليسي‌ها گفت اين اقدام شما باعث مي‌شود در دنيا منفورتر شويد.

وي با اشاره به اين‌كه امروز انگليس و آمريكا از بين كشورهاي غربي و پيشرفته از همه منفورتر هستند، گفت: اين اقدام مقام سلمان رشدي را هم بالا نمي‌برد.

جنتي با اظهار اميدواري نسبت به اين‌كه روزي حكم حضرت امام نسبت به سلمان رشدي اجرا شود، هم‌چنين به وضعيت فلسطين اشاره كرد و گفت: در فلسطين شاهد بوديم كه اثر تفرقه چه كرد؟ متأسفانه اشغال و تفرقه در بين فلسطيني‌هاي مظلوم به وجود آمد و در مقابل حماس قدرتمند، مردمي و مخلص انشعابي درست كردند و عده‌اي را در مقابل آن‌ها قرار دادند كه چشم اسرائيل هم روشن شد؛ اما ان‌شاءالله به زودي كور خواهد شد.

به گزارش ايسنا، خطيب نماز جمعه‌ي اين هفته‌ي تهران در ادامه با تسليت رحلت آيت‌الله فاضل لنكراني، خاطرنشان كرد: ان‌شاءالله خداوند روح ايشان را با اهل بيت محشور گرداند و از زحماتي كه در انقلاب و جهاد و ادامه‌ي راه امام و نشر فقه كشيدند، در آن دنيا بهره بگيرند.

وي هم‌چنين با اشاره به ششم تير، سالگرد سوءقصد به مقام معظم رهبري، افزود: ايشان به خواست خدا نجات يافت و خدا بر ما منت گذاشت و ما نبايد از اين نعمت‌ها غفلت كنيم. به اين بينديشيم كه اگر ايشان از دست ما مي‌رفت، چه مي‌شد؟

جنتي افزود: خطري كه بايد ايشان را علي‌القاعده از بين مي‌برد از سوي خدا دفع شد و خداوند ايشان را براي امروز و بعد از امام خميني (ره) براي اسلام، نظام و مردم ذخيره كرد.

دبير شوراي نگهبان، حادثه‌ي هفتم تير را بسيار تلخ توصيف كرد و گفت: در زماني كه نظام، انقلاب، مردم و اسلام نياز مبرم و شديد به بهشتي و امثالهم داشتند و وقتي كه بهشتي در حال دگرگون كردن قوه‌ي قضاييه‌اي بود كه همه چيز در آن منحرف بود، چنين حادثه‌اي رخ داد.

وي شهيد بهشتي را يك چهره، عنصر برجسته و از ياران حضرت امام، فردي متفكر و انديشمند، متعبد، مقيد به احكام، آشنا با مسائل روز، با دست پر به ميدان آمده، فردي قاطع، انعطاف‌ناپذير، ‌برنامه‌ريز و داراي وجدان كاري توصيف كرد و افزود: به غير از خود او 71 نفر از عناصر ارزنده كه در هر پستي بودند لياقت و كارايي لازم را داشتند با يك انفجار در آن حادثه از بين رفتند.

دبير شوراي نگهبان حادثه‌ي هفتم تير را قابل تأمل دانست و گفت: از سويي توطئه و جنايت دشمنان و از سويي مصيبت وارده بر امت در اين حادثه به چشم خورد و حقيقتا مملكت عزادار شد.

خطيب نماز جمعه‌ي اين هفته‌ي تهران اضافه كرد: در عين اين‌كه از دست دادن اين عزيزان مصيبت بزرگي بود؛ اما از آن‌جا كه خدا بعد از هر مصيبتي بر دوستان خود با اجر‌هاي دنيا و آخرت جبران مي‌كند بعد از اين حادثه ماهيت دشمنان برملا شد و هنوز هم آن‌ها در دنيا شرمسارند.

جنتي گفت: لعنت خدا، پيغمبر، ملائكه و فرشتگان بر كساني كه از اين تروريست‌ها حمايت كردند و به آن‌ها پناه دادند. هنوز هم پناهگاه هر تروريستي كشورهاي اروپايي و آمريكا هستند. در آن زمان خدا به آن‌ها شكست داد و به اسلام، مردم، انقلاب و امام ما سرافرازي و خون آن‌ها مايه‌ي آبروي و تقويت نظام شد.

جنتي با تأكيد بر اين‌كه بهشتي بايد امروز سرمشق باشد، در عين‌حال به هفته‌ي قوه‌ي قضاييه اشاره كرد و ضمن تقدير و تشكر از مسوولان و دست‌اندركاران اين قوه گفت: افتخار اين قوه بايد اين باشد كه بنيان‌گذار آن بهشتي بود و در اين قوه بايد راه بهشتي ادامه يابد.

دبير شوراي نگهبان با تأكيد بر اين‌كه طبق تأكيد مقام معظم رهبري مفسدان بايد از قوه‌ي قضاييه بترسند و امنيت نداشته باشند، اضافه كرد: غيرمفسدان نيز بايد در امان كامل باشند و نه كسي بايد متعرض اين افراد مصلح باشد و نه مفسدان بايد آرامش داشته و به خواب راحت روند. اگر قوه‌ي قضاييه چنين وضعيتي داشته باشد آن قوه‌ي قضاييه‌اي است كه بايد باشد.

وي با اشاره به طرح امنيت اجتماعي، خاطرنشان كرد: در اين طرح كه نيروي انتظامي مردانه وارد شد دوستاني از قوه‌ي قضاييه نيز كمك كردند تا زحمات آن‌ها به بار نشست.

دبير شوراي نگهبان به مسوولان و دست‌اندركاران قوه‌ي قضاييه گفت: شما حساب اين پرونده و خود را نكنيد، حساب نظام را بكنيد؛ همان‌طور كه بهشتي براي تاريخ ماند و اثر گذاشت، شما هم مي‌توانيد در گوشه‌اي چنين كنيد.

وي افزود: متأسفانه امروز هر كسي كه مي‌خواهد فساد بزرگي كند با يك دم‌كلفت، نماينده، قاضي و يا يك مقام بزرگ همراه مي‌شود و اگر روزي هم او را گرفتند، مشاهده مي‌كنيم كه از همه طرف تلفن مي‌كنند و مي‌گويند ما اين فرد را مي‌شناسيم، چرا او را گرفته‌ايد؟

دبير شوراي نگهبان اضافه كرد: در مسائل سياسي نيز مجرمي كه ادله‌ي جرم كافي هم دارد، نمي‌گذارند حتي چند روز در زندان بماند؛ اما به مسوولان قضايي مي‌گويم به اين تلفن‌ها و توصيه‌ها گوش ندهيد و تنها گوشتان بدهكار خدا و پيامبر باشد.

خطيب نماز جمعه‌ي اين هفته‌ي تهران در پايان با تأكيد بر اين‌كه برنامه‌ها در اين قوه نبايد اطاله‌ي دادرسي داشته باشد، افزود: وقتي رسيدگي به يك پرونده چند سال طول مي‌كشد اهميت حكم قاضي از بين مي‌رود؛ اما نبايد اين‌طور باشد، بايد با سرعت و قاطعيت بررسي شود و حكم اسلام هم همين ا

پايان پس‌لرزه سهميه‌بندي بنزين در شبكه پيام كوتاه تلفن همراه


هفتم تير ۱۳۸۶

علت اختلال چندين ساعته در شبكه پيام كوتاه تلفن همراه تهران مشخص شد.

به گزارش خبرنگار «بازتاب»، از بعدازظهر روز گذشته، سيستم ارسال و دريافت پيام كوتاه تلفن همراه دست‌كم در تهران مختل شد و مشتركان تلفن همراه را دچار مشكل كرد.

عده‌اي با توجه به ايجاد اختلالات عمومي در شبكه تلفن همراه برخي مناطق تهران در آشوب‌هاي سال 82 براي كنترل برخي ناآرامي‌ها، گمان مي‌كردند اين اقدام براي جلوگيري از تكرار ناآرامي‌هاي نظير سه‌شنبه شب در اعتراض به سهميه‌بندي است؛ اما گويا منشأ اين اختلال، جلوگيري از انتشار گسترده يك پيام كوتاه توهين‌آميز به مردم و رئيس‌جمهور بوده است.

در اين پيام کوتاه كه گفته مي‌شود با استفاده از كامپيوتر چندين ميليون بار براي شماره‌هاي تلفن همراه ارسال شده، آمده بود: «احمدي‌نژاد گفت: كساني كه با كمبود بنزين مواجه مي‌شوند، براي حمل‌ونقل از ... استفاده كنند» اما با آگاهي مسئولان، شبكه به مدت چندين ساعت قطع شده است.

گفتني است، اين اختلال كه حتي در خطوط «ايرانسل» و «تاليا» هم ديده مي‌شد، صبح امروز برطرف ش

جشنواره بین المللی مد در تهران

نمونه ای از لباس هایی که خانم ها در ایران می پوشند

دومین جشنواره مد لباس زنان در ایران به نام 'زنان سرزمین من'، از روز شنبه 9 تیر (30 ژوئن) برگزار خواهد شد. این جشنواره که هدف آن ترویج پوشش مورد پذیرش جمهوری اسلامی برای زنان است، امسال به صورت بین المللی برگزار می شود.

برگزاری این جشنواره با موج تازه برخورد با آنچه در ایران 'بدحجابی' خوانده می شود همزمان شده است.

در ماه های اخیر ماموران پلیس با حضور گسترده در خیابان ها و اماکن عمومی شهرهای بزرگ ایران، نظارت سختگیرانه ای را بر نوع پوشش زنان به اجرا گذاشته اند و با کسانی که آرایش غلیظ و یا پوششی متفاوت با استانداردهای جمهوری اسلامی دارند برخورد می کنند.

محمد آزاد، رئیس شورای اصناف ایران، اخیرا در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: چون نیروی انتظامی در حال برخورد با لباسهای نا مناسب است، قرار است اصناف، لباسهای جایگزین مناسب را به مردم ارایه کنند.

آقای آزاد همچنین وعده داد برای واحدهایی که لباسهای به گفته وی "مناسب" را عرضه کنند، امتیازاتی از قبیل معافیت های مالیاتی در نظر گرفته می شود.

فرحناز قند فروش، دبیر جشنواره "زنان سرزمین من" در یک مصاحبه مطبوعاتی درباره این جشنواره گفت: امسال طراحان لباس از بیش از 10 کشور، از جمله ترکیه، لبنان، سوریه، عربستان سعودی، افغانستان، پاکستان، کشمیر و مراکش در این جشنواره حضور خواهند داشت.

استاندار تهران سال گذشته اعلام کرده بود پس از اضافه شدن کشورهای مسلمان به این جشنواره، در سال های بعد کشورهای دیگر نیز به این مجموعه خواهند پیوست.

به گفته خانم قند فروش، پوشاکی که در این جشنواره در معرض دید مردم قرار می گیرد، قبل از نمایش داوری می شود. وی به دلایل داوری کردن لباس ها، پیش از برگزاری جشنواره اشاره ای نکرد و همچنین نگفت که آیا داوری صرفا به بخش خارجی اختصاص دارد یا در بخش داخلی هم اعمال می شود.

'پوشش مردم در حال تغییر است'

مریم محمد صادقی، کارشناس جامعه شناسی و پژوهشگر مسایل زنان در ایران معتقد است در پی اجرای طرح "مبارزه با بدحجابی" وضعیت پوشش زنان و دختران ایرانی به گونه ای کاملا محسوس تغییر کرده است.

خانم محمد صادقی می گوید خانمها غالبا تلاش می کنند طوری لباس بپوشند که توجه ماموران نیروی انتظامی را جلب نکرده و اخطار نگیرند.

نگرانی از برخورد پلیس، بر کار فروشندگان لباس نیز تاثیر گذاشته است.

علی یاراحمدی، یک بوتیک دار در تهران می گوید در انتخاب اجناس بیشتر از سابق وسواس به خرج می دهد و تلاش می کند لباسهایی را در معرض فروش بگذارد که از نظر نیروی انتظامی "مشکل دار" نباشند تا مردم راحت تر آنها را بخرند.

آقای یار احمدی می گوید، البته بعضی لباسهای خارجی کماکان مثل قبل مشتریان ویژه خود را دارند اما فکر می کنم اینجور آدمها کم اند و اکثریت با کسانی است که می خواهند بتوانند به راحتی در خیابانها تردد کنند بدون اینکه کسی مزاحم آنها بشود.

طرح مختل کردن صادرات بنزین به ایران


کنگره آمریکا
کنگره آمریکا همچنین می کوشد دولت بوش را وادار به اجرای قانون تحریم های ایران و لیبی کند
تنها دو روز پس از جیره بندی بنزین در ایران، تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را ارائه کرده اند که واردات بنزین از سوی ایران که این کشور شدیدا به آن نیاز دارد را هدف قرار می دهد.

هدف طرح که شرکت های تامین کننده بنزین برای ایران را نشانه می گیرد، فشار بر آن کشور برای تعلیق بخش های حساس برنامه اتمی اش عنوان شده است.

مارک کِرک از حزب جمهوریخواه و رابرت اندروز از حزب دموکرات که دو سال قبل یک گروه کاری در امور ایران در کنگره تشکیل دادند، تنظیم کنندگان طرح هستند. هدف آن گروه افزایش آگاهی نمایندگان در مورد برنامه اتمی ایران و کشف راه هایی برای پرهیز از مناقشه با آن کشور بود.

آنها سرپیچی ایران از دو قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره برنامه هسته ای ایران و نیز حمایت ایران از گروهایی مانند حزب الله لبنان که آمریکا آنها را تروریست می داند را دلیل تلاش خود برای محدود کردن فروش بنزین به ایران اعلام کرده اند.

بر اساس این طرح، هر شرکت خارجی که مستقیما به ایران بنزین بفروشد یا به هر نحوی در فروش بنزین به ایران دخالت داشته باشد حق صدور بنزین به آمریکا را نخواهد داشت.

این امر می تواند برای خیلی از شرکت های خارجی ناخوشایند باشد چرا که آمریکا بزرگ ترین مصرف کننده فرآروده های نفتی در جهان است.

اجرا از شش ماه دیگر

نمایندگان دموکرات و جمهوریخواهی که تحریم صادرات بنزین به ایران را مطرح کرده اند می خواهند مجازات های در نظر گرفته شده از ابتدای سال میلادی آتی یعنی حدود 6 ماه دیگر به اجرا گذاشته شود.

مارک کرک، نماینده مردم ایلینوی در کنگره، می گوید هدف طرح وی افزایش فشارها بر ایران برای تغییر سیاست اتمی اش و نیز توقف حمایت از گروه های به گفته وی تروریستی در خاورمیانه است.

پالایشگاه نفت و مجتمع پتروشیمی در ایران
ایران تاسیسات و ظرفیت کافی برای پالایش کلیه بنزین مصرفی خود را ندارد

آقای کرک در پاسخ به سوال بی بی سی فارسی که آیا نا آرامی های اخیر در ایران به دلیل سهمیه بندی بنزین انگیزه ای برای طرح او بوده است می گوید:

"ما مدت هاست که بر روی این قضیه کار کرده ایم. مردم ایران شاید از این تعجب کنند اما ما در 5 سال گذشته شاهد این بوده ایم که ایران با کسری بنزین روبرو بوده است و حالا به خاطر سومدیریت شدید دولت ایران، بنزین در این کشور جیره بندی شده است."

مقام های دولت ایران دلیل سهمیه بندی بنزین را یک نیاز اقتصادی و حرکتی حساب شده و سنجیده عنوان می کنند.

'آسیب پذیری'

در آمریکا بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ایران در مقابل تحریم بنزین به شدت آسیب پذیر است چرا که در حدود 40 درصد بنزین مورد نیاز خود را از خارج وارد می کند.

بخش اعظم بنزین وارداتی ایران از کشورهای خلیج فارس و هند با وساطت شرکت هلندی "وایتول" می آید. بخش اعظم تانکرهای حمل بنزین به ایران نیز تحت بیمه شرکت بریتانیایی "لویدز لندن" هستند.

آقای کرک در پاسخ به این سوال ما که اگر هدف افزایش فشارها بر دولت ایران است چرا زمان به اجرا در آمدن آن حدود 6 ماه دیگر است گفت:

"برای اینکه این بهترین راه تعیین جدول زمانی است و دیپلمات ها قادر خواهند بود مناقشه هسته ای با ایران را حل و فصل کنند. به نظر من طی شش ماه آینده ما باید به ایران در مورد تحریم واردات بنزین هشدار جدی بدهیم. ما خواهان جنگ با ایران نیستیم اما مجبور به فروش بنزین به این کشور هم نیستیم."

مارک کرک و رابرت اندروز پیشتر در سال جاری قطعنامه ای را معرفی کردند که خواستار تحریم های تازه سازمان ملل علیه ایران از جمله محدودیت در صدور بنزین به آن کشور می شد.

آن قطعنامه به اتفاق آرا در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان تصویب شد اما هرگز در صحن این مجلس به رای گذاشته نشد.

تلاش برای افزایش فشار

طرح تازه جدیدترین اقدام نمایندگان کنگره آمریکا برای افزایش فشار بر دولتی است که برای بیش از 27 سال در صحنه دیپلماتیک با آن در نبرد بوده اند.

مردم خشمگین پمپ بنزینی را در تهران به آتش می کشند - 27 ژوئن 2007
نمایندگان مجلس آمریکا می گویند نا آرامی سه شنبه شب آسیب پذیری دولت ایران در مورد مساله بنزین را به نمایش گذاشت

مجلس نمايندگان تنها دو روز پیشتر طرحی را پیش کشیده بود که در صورت تصويب، فشار بر شرکت های غيرآمريکايی برای خروج از بخش انرژی ايران را تشديد می کند.

آن طرح با بستن منفذهای قانونی در برنامه تحريم شرکت های سرمايه گذار در صنعت نفت و گاز ايران که بیش از 10 سال قبل تصویب شده بود، کاخ سفيد را موظف به تنبیه شرکت های اروپايی و ژاپنی طرف معامله با جمهوری اسلامی می کند.

قانون تحريم های ايران و ليبی مصوب سال ۱۹۹۶ دولت آمريکا را ملزم به تحريم شرکت های غيرآمريکايی با سرمايه گذاری بيش از بيست ميليون دلار در صنعت نفت ايران می کند.

هر کدام از اين دو طرح برای تبديل به قانون بايد پس از تصويب در دو مجلس نمايندگان و سنای کنگره آمريکا به تاييد رئيس جمهور اين کشور برسد.

دولت جورج بوش نیز در ماه های اخیر با متهم کردن بانک های صادرات و سپه ایران به همکاری با برنامه اتمی این کشور و انتقال پول به گروه های "تروریستی"، آنها را تحریم کرده است.

ایران برخلاف ادعای آمریکا می گوید برنامه اتمی اش صلح آمیز است و حاضر نیست به درخواست های شورای امنیت سازمان ملل که از آن کشور خواسته غنی سازی اورانیوم را معلق سازد تن دهد.

اورانیوم غنی شده بسته به غلظت آن می تواند به عنوان سوخت نیروگاه های اتمی یا در ساخت سلاح های هسته ای کاربرد داشته باشد.